Közlekedési Emléktár Alapítvány

A Közlekedési Emléktár Alapítvány 2007. végén alakult Szegeden. Célunk a Dél-Alföld közlekedéstörténeti emlékeinek, hagyományainak fekutatása és megőrzése.

HTML

Link firefox.hu

Támogatók

2008.11.09. 10:26 Lord of the Fing

Kuratóriumi ülés jegyzőkönyve 2008. 11. 02.

 

Jegyzőkönyv

A Közlekedési Emléktár Alapítvány Kuratóriumának 2008. november 2-i üléséről

Az ülés helye: Szeged, Zrínyi utca 2. (Boci Tejivó)

Jelen vannak:

Csüllög Imre, a kuratórium elnöke

Bóka Krisztián László, kuratóriumi tag

Nagy Mihály, kuratóriumi tag

Ádok Zsolt

Bocsik Sándor

Dobra Ferenc

Lantos Péter

Lehóczki Gábor

Az ülés kezdetének időpontja: 2008. november 2., 10:15 óra.

1. napirendi pont:

A módosított megrendezési idejű fotókiállítás és pályázat előkészületeinek ismertetése, a további teendők megvitatása.

Az alapítvány kuratóriuma döntött a D-galériában rendezett kiállítás előrelátható időpontjáról. Több szempontot mérlegelve végül a 2009. május 6-25. közötti időszak került kijelölésre. A kuratórium megbízta Csüllög Imrét, hogy az időpont véglegesítése céljából keresse meg a D-Galéria programjainak szervezőjét.

A kuratórium kinyilvánította azon szándékát, hogy a kiállítással egyidőben szeretné a 656. psz. villamossal kapcsolatos terveit a nagyközönségnek bemutatni, ennek érdekében, amennyiben lehetséges, nyílt napot rendez, illetve a villamost a kiállítás időpontjáig bemutatásra alkalmas állapotba hozza.

2. napirendi pont:

A fotópályázathoz kapcsolódó dokumentumok, valamint a pályázati kiírás tartalmának megvitatása.

A kuratórium döntött a fotókiállításhoz kapcsolódó fotópályázat kritériumairól is. A döntés értelmében a fotópályázaton csak papírképekkel lehet részt venni, melyek rövidebb oldala minimum 20 cm-es. A pályázaton indulni szándékozók részére nevezési díj nincs. Az induló képek témája Szeged tömegközlekedése kell, hogy legyen. A részletes pályázati kiírás jelenleg szerkesztés alatt van, így később lesz olvasható.

A kuratórium a bírálóbizottság kijelöléséről szóló döntést következő ülésére tűzte ki.

A fotópályázat díjazásáról való döntést a kuratórium későbbre halasztotta, a díjazásra vonatkozó információk a részletes pályázati kiírásban lesznek olvashatók.

3. napirendi pont:

A 656. psz. villamos tulajdonjogi helyzetével kapcsolatos esetleges új információk megvitatása.

A 656. psz. villamos tulajdoni helyzetének rendezéséről az alapítvány kuratóriuma jó híreket kapott. Ezek értelmében a villamos jelenlegi tulajdonosa késznek mutatkozott arra, hogy a 656-ost az Szegedi Közlekedési Tárasággal egy másik FVV kocsira cserélje ki, ezek után pedig várhatóan minden akadály elhárul a tulajdonjog megszerzése elől. E célból a kuratórium az Szegedi Közlekedési Társasággal való folyamatos egyeztetést fontosnak és szükségesnek tartja.

4. napirendi pont:

A 656. psz. villamoson végzendő legsürgősebb tennivalókat összefoglaló jelentés megvitatása, a felújítás előkészítéséhez szükséges további dokumentációs igény felmérése.

A Nagy Mihály által készített bontási dokumentációból egyértelműen kiderült, hogy a bontási munkák legnagyobb része nem igényel szaktudást, így ezeket az alapítvány társadalmi munkában, Szeged város villamosbarátainak bevonásával kívánja elvégezni. A bontási munkák minimális időszükséglete 3-4 hónap, melyet a tulajdonjog megszerzése után, de legkorábban tavasszal lehet megkezdeni.

A villamosról hiányleltár készült, állapota erősen hiányos, a hiányzó alkatrészek pótlására részben valamelyik még üzemelő FVV leállításakor kerülhet sor, részben pedig, már most is láthatóan, szükség lesz egyes alkatrészek utángyártására.

A kuratórium megbízta Nagy Mihályt, hogy az Újjáépítési dokumentáció összeállítását is kezdje meg, a várható idő- és pénzszükséglet felmérése céljából.

5. napirendi pont:

Döntés a Szegedi Közlekedési Társaság történeti értékű iratállományában végzendő közlekedéstörténeti célú kutatómunka, valamint értékmegőrző archiválási munka előkészítése megkezdéséről.

Az alapítvány kuratóriuma hozzájárult az Szegedi Közlekedési Társaság irattárában végzendő dokumentumarchiváló munka megkezdéséhez. A munka eredményeként egy olyan adatbázis összeállítására van remény, mely egyedülálló módon tartalmazza a szegedi kötöttpályás közlekedés fejlesztésével kapcsolatos megvalósult és meg nem valósult elképzeléseket, bemutatja a város és a közlekedés kapcsolatát. Az így létrejött adatbázist a későbbiekben az alapítvány a nagyközönségnek bemutatni, illetve kutatás céljából az érdeklődőknek megnyitni szándékozik. A munka koordinálásával a kuratórium Bóka Krisztián Lászlót bízta meg.

6. napirendi pont:

Tájékoztatás az Alapítók részéről az új kuratóriumi taggal kapcsolatos döntésükről.

Az alapítók a kuratórium előterjesztését megvizsgálva kezdeményezték annak bővítését. A létszámbővítéssel kapcsolatban az alábbi észrevételeket fogalmazták meg.

Ádok Zsolt támogatja a kuratórium bővítését, amennyiben a páros számú kuratóriumi tag miatt lehetségessé váló szavazategyenlőség ügye, és az ez esetben követendő eljárás az Alapító Okiratban egyértelműen rendezhető.

Lantos Péter szintén támogatta az előterjesztést, ugyanezzel a feltétellel.

Lehóczki Gábor támogatta az előterjesztést.

Az alapítók felkérték a kuratórium elnökét, hogy tájékozódjon a kuratórium létszámának megváltoztatásához szükséges jogi és adminisztrációs lépésekről.

7. napirendi pont:

Egyéb, esetleges napirendi kiegészítések megvitatása.

Bocsik Sándor jelezte, hogy Budapesten eladó az eredetileg Szegeden szolgáló, jelenleg 887-es pályaszámmal a BKV ZRt tulajdonában lévő Ziu trolibusz. Az alapítvány kuratóriuma megbízta Bocsik Sándort a jármű értékesítésére vonatkozó részletes információk összegyűjtésével, illetve a BKV ZRt. megkeresésével a trolibusz megvásárlása ügyében.

A kuratórium a következő kuratóriumi ülés időpontját a november 15-16-i hétvégére tűzte ki. Mivel a pontos időpontban nem sikerült megállapodni, arról későbbi egyeztetés dönt. Miután a döntés megszületett, az időpont az alapítvány blogján olvasható lesz.

Miután egyéb észrevétel, javaslat, kiegészítés nem volt, Csüllög Imre elnök a kuratórium ülését 12:05 órakor lezárta.

Szeged, 2008. november 2.

 

Csüllög Imre s.k.

Bóka Krisztián László s.k.

Nagy Mihály s.k.



Szólj hozzá!

Címkék: alapítvány kuratórium


A bejegyzés trackback címe:

https://kealapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr40758291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása